Brogsitter, Spätburgunder Trocken

 14.50

Brogsitter Spatburgunder Trocken

Wij zijn gek op deze publiekslieveling van wijnhuis Brogsitter. Al jarenlang is Brogsitter Spatburgunder Trocken een van de meest populaire wijnen van dit Duitse wijnhuis. Het combineert een voeding de tradities van vierhonderd jaar wijnbouw met de hedendaagse moderniteit. Hierdoor krijg je een uitgesproken Spatburgunder wijn die prima als ambassadeur mag optreden voor de Duitse wijnbouw vandaag de dag.

De Duitse wijn van Brogsitter

Wijnhuis Brogsitter is geen beginner in het Duitse wijn landschap. Al ruim vier eeuwen bestierd het wijnhuis de Duitse wijnvelden, weliswaar met een ietwat rumoerige geschiedenis. Ooit waren het allemaal kleine wijnhuizen die allemaal hun eigen weg gingen. Zo waren de belangrijkste onderdelen van wijnhuis Brogsitter eigendom van de Domkapittel in Keulen. Vele eeuwen duurde het totdat Hans Brogsitter kort naar de tweede Wereldoorlog de wijnhuizen verenigde tot een geheel. Een gouden zet want op deze manier werd Brogsitter in één klap een van de grootste en meest succesvolle wijnhuizen van Duitsland.

Inmiddels omvat het assortiment van Brogsitter talloze wijnen. Ondanks het innoverende karakter van het wijnhuis, blijven zij wel trouw aan hun tradities. Juist daarom heeft klassieker Spatburgunder, de duitse benaming van Pinot Noir, nog steeds een prominente plek op de wijngaarden. En dankzij hun eeuwenlange ervaring met de Spatburgunder krijgen we met Brogsitter Spatburgunder Trocken ook nog een wijn met de hoogste kwaliteit.

Indrukken van Brogsitter Spatburgunder Trocken

Brogsitter heeft veel wijngaarden verspreid over de regio Ahr en Rheinhessen. De Spatburgunder druiven vind je aangeplant in het heuvelachtige gebied. Hierdoor heeft d wind vrij spel, waardoor in het zonnige klimaat de Spatburgunder druiven toch de nodige complexiteit opbouwen. En deze complexiteit is goed te herkennen in de geur en smaak van de wijn. Denk aan rode, zure kersen met de gulle geuren van rode besjes. Een zwoele toets van vanille zorgt voor een spetterende finale.