Cignomoro, Pepe Nero, Salento Primitivo

 13.95

Beschikbaarheid: 4 op voorraad

Cignomoro Pepe Nero Salento Primitivo

De geschiedenis van de wijnbouw en wijnproductie voor CignoMoro begint in 1921, toen de grootvader van de huidige wijngaardhouder de eerste flessen van zijn wijn creëerde. Helaas werd het werk aan de wijnproductie onderbroken door de Tweede Wereldoorlog, waardoor de struiken vele jaren moesten wachten om herontdekt te worden. In 2001 heeft de kleinzoon van de wijngaardstichter het herontdekt en besloten om de passie van de familie voor wijn nieuw leven in te blazen. Tegenwoordig is het belangrijkste doel van CignoMoro om de oude wijnbouwtraditie te combineren met moderne productie. Als gevolg hiervan bevatten flessen CignoMoro-wijn traditie op zijn best en zijn ze over de hele wereld verkrijgbaar.

Sappige wijnen van Cignomoro

De wijnmakerij CignoMoro bevindt zich in de extreem zonnige regio Apulië, dat voortdurend wordt beïnvloed door de zeebries die uit de twee zeeën eromheen komt. De combinatie van veel zonlicht, een verkoelende bries uit zee en meer dan 100 jaar oude struiken, waar de eerste eigenaar van de wijngaard al aan gewerkt heeft, geeft uitstekende wijnen waarvan het mediterrane karakter in elke slok terugkomt. Salento-wijnen zijn zoet dankzij de zonnestralen, waaruit de druiven rijpen, en sappig dankzij de verkoelende bries.

De geur en smaak van Cignomoro Pepe Nero Salento Primitivo

De wijn is gemaakt van 100 procent lokale Primitivo-druif. Het heeft een robijnrode kleur en een boeket dat kenmerkend is voor de variëteit. De neus wordt gedomineerd door aroma’s van bosvruchten, bramen, frambozen en bosbessen met tonen van zoete kersen, pure chocolade en nuances van cederhout. In de mond duidelijk waarneembare pruimenjam met kruiden benadrukt door zachte tannines. Na het proeven blijft de aangename afdronk van chocolade en vanille in de mond. Het is een uitstekende wijn om te combineren met Italiaanse huisgemaakte gerechten op basis van pasta, vlees en kaas. Het past goed bij vleeslasagne of spaghetti bolognese en gegrilde kipfilet. De klassieke donkere glazen fles is versierd met een interessant etiket in een moderne stijl bedekt met glanzende gouden cirkels.