Constantia Uitsig, Red Horizon

 29.50

Beschikbaarheid: 18 op voorraad

Constantia Uitsig Red Horizon

Er is maar 1 rode Constantia Uitsig namelijk deze Red Horizon, en wat voor 1! Let wel op de fles gaat veranderen, het oogst wat wij vermelden is wel kloppend. Echt een prachtig glas opgebouwd uit de druiven Merlot 58 procent, Cabernet Sauvignon 37 procent en 20 Cabernet Franc 5 procent.

De Zuid Afrikaanse wijnen van Constantia

Voor het begin van wijnhuis Constantia moeten we terug naar 1685. Simon van der Stel richtte dit wijngoed op en noemde het naar de dochter van de weldoener, die hem een boerderij schonk onder een pittoreske bergketen. Hij ging aan het wek met het planten van boomgaarden en wijngaarden. De weelderige omgeving en de gematigde temperaturen voorspelden veel goed voor de landbouw. In de tijd daarna is het landgoed verder opgedeeld en is Constantia Uitsig één van de wijndomeinen die samen met Constantia Valley Wijnroute vormen.

De wijngaarden van Constantia liggen tegen de hellingen van de berg Constantia en profiteren ‘s middags van de schaduw en genieten van de koele zeebries van False Bay op minder dan 8 kilometer afstand. Jacques du Plessis, is de jonge oenoloog van Constantia Uitsig en hij is van mening dat het werk van tevoren in de wijngaarden minstens zo belangrijk is als de moderne vinificatietechnieken die op het domein worden toegepast om topkwaliteit te bereiken. Hij heeft gelijk.

De oogst voor de Red Horizon

De druiven worden geoogst in de koelte van de ochtend en gefermenteerd op de schil. Na het persen wordt de wijn gerijpt in Franse eiken vaten van 225 liter waarvan 70 procent nieuw is. De Red Horizon brengt in totaal 15 maanden door in vaten die prachtig liggen opgesteld in de kelders van Constantia Uitsig. Licht en elegant, deze gemakkelijk drinkbare rode blend heeft een overvloed aan kersen in de geur, gevolgd door de aanhoudende geur van tabak en rijpe pruimen. In de smaak, maken zachte tannine’s plaats voor een goed geïntegreerde wijn. Mooie smaken van zwart fruit, pruimen, lichte kruiden, vanille en dropjes.