Finca Besaya Rioja Reserva
De wijngaarden van dit tophuis uit Rioja bevinden zich tussen de 300 en 650 meter hoogte. De wijn is gefermenteerd in RVS vaten bij een gecontroleerde temperatuur en heeft 15 dagen maceratie achter zich. Deze wordt gemaakt van de reeds bestaande gistcellen en zijn dus niet toegevoegd. Als de wijn klaar is wordt deze voor 24 maanden gelegen op een mix van Frans en Amerikaanse eiken vaten. Vervolgens ligt de wijn nog voor een periode van 12 maanden op fles te rijpen om zo gebalanceerd mogelijk op de markt te verschijnen.
Proefnotitie
De kleur van de wijn is robijnrood, wat kenmerkend is voor de Tempranillo druif. De neus toont mooi kruidig met specerijen, tabak en geroosterde koffie. De smaak is zoals we van een Reserva mogen verwachten: een beetje silky, met vanille en leder. De tannines zijn uitgebalanceerd en verfijnt maar zeker aanwezig.
Drinkmoment
Wild, geroosterd vlees en stoofgerechten. Dat zijn typische gerechten om te drinken bij deze Finca Besaya Rioja Reserva!